חזרה לעמוד מאמרים

משקאות קפה קלאסיים

אספרסו Espresso

מהווה את הבסיס לרוב משקאות הקפה.

מקור המילה אספרסו הוא מהמילה האיטלקית אקספרס מאחר ואת האספרסו מגישים חם, מיד לאחר הכנתו.

המים החמים נדחסים לכוס חמה במשך כ- 25 שניות דרך קפה טחון דק ומעליהם נוצרת שכבה ה”קרמה” (Crema).

לאספרסו כמה גרסאות:

אספרסו ריסטרטו Ristretto)) – אספרסו קצר (7 גרם קפה ב 30 מ”ל מים).

אספרסו לונגו (lungo) – אספרסו ארוך (7 גרם קפה ב 45 מ”ל מים).

אספרסו דופיו (doppio) – אספרסו כפול (14 גרם קפה ב 60 מ”ל מים).

מגישים בכוס אספרסו (70 מל’ בקירוב), שחוממה היטב.

לשדרוג ניתן להגיש לצד האספרסו כוס קטנה של מי סודה עם פלח לימון.

במכונת הקפה של יורה ישנה תכנית מיוחדת לכל אחת מהגרסאות של האספרסו ודי בלחיצת כפתור כדי לקבל את סוג האספרסו הרצוי.

קפוצינו Cappuccino

מנת קפה המכוסה ומוגנת בכיסוי קטיפתי של חלב וקצף.

משמעות השם כנראה מהמראה של קצף החלב המכסה את הקפה, בדומה לברדס (קפוצ’יו- cappuccio), שכיסה את ראשיהם של הנזירים באיטליה.

מכינים קצף חלב וחלב ביחס של 2/3 מגובה הספל ועליהם שופכים מנת אספרסו חמה.

מכיוון שהחלב הינו כבד יותר (במשקל סגולי), החלב ישקע מטה והקפה יצוף מעליו, ויווצר המראה האופייני של 3 השכבות.

היחס בהכנה – 1/3 כוס אספרסו, 1/3 כוס חלב חם ו1/3 קצף חלב

מגישים בספל (140 מל’ בקירוב).

לשדרוג ניתן לפזר מעט אבקת קקאו על קצף החלב.

לאטה מאקיטו במכונת קפה Latte macchiato

אספרסו עם חלב חם וקצף חלב.

חלב חם מעליו קצף חלב ועליהם שופכים את מנת האספרסו החמה.

מתקבל משקה בעל שלוש שכבות – חלב, אספרסו וקצף חלב.

היחס בהכנה הוא 2/3 חלב וקצף חלב ו-1/3 ומנת אספרסו אספרסו 45 מל’

מגישים בכוס זכוכית נמוכה.

לשדרוג ניתן להוסיף מעט סירופ שוקולד או בייליס.

קפה לאטה Caffè Latte

אספרסו בתוספת חלב חם. למעשה זוהי הגרסה האיטלקית לקפה עם חלב.

קפה לאטה הוא, בדרך כלל קפה חלש יחסית עם מעט קצף.

מכינים 3/4 כוס חלב חם ומוסיפים מנת אספרסו (45 מ”ל) .

מוגש בכוס גדולה יותר מכוס קפוצ’ינו (160 מ”ל).

לשדרוג ניתן להוסיף מעט אבקת קקאו מעל הקצף.

מקיאטו Macchiato

אספרסו עם נגיעה (הכתמה) של חלב מוקצף. במבט ראשון נראה דומה לקפוצ’ינו קטן, אך במקיאטו הטעם והארומה של הקפה חזקים הרבה יותר.

מכינים מנת אספרסו (45 מ”ל) ועליה מטפטפים כפית קצף חלב חם.

מוגש בכוס קטנה (70 מ”ל).

לשדרוג ניתן לפזר מעט אבקת קקאו מעל הקצף.

אמריקנו Americano

מנת אספרסו בתוספת מים חמים.

משמעותו קפה אמריקאי. מקור השם כנראה, כינוי לקפה ששתו החיילים האמריקאים ששרתו באירופה בתקופת מלה”ע השניה. החיילים אמריקאים, נהגו להוסיף מים חמים לתוך האספרסו, שהיה חזק מדי עבורם.

מגישים בספל גדול.