חזרה לעמוד מאמרים

מתכוני קפה

מכונת הקפה JURA יכולה להכין אספרסו, קפוצ’ינו או לאטה, בלחיצת כפתור אחת. זה ברור מאליו. אבל יש עוד שלל אפשרויות!

כאן, באוסף המתכונים שלנו, תמצאו כמה מתכונים למשקאות קפה טעימים ומשגעים, למי שרוצה לצאת מהשיגרה של קפה עם או בלי חלב.

אמורה מיו

הרכיבים (למשקה בודד):
45 מ”ל אספרסו
150 מ”ל חלב
40 מ”ל סירופ בטעם אמארטו
סירופ שוקולד איכותי

ההכנה:

  1. מלאו תחתית של גביע או כוס בסירופ שוקולד.
  2. הקציפו חלב בכוס נפרדת, ערבבו לתוכה את סירופ
    האמארטו ושיפכו את התערובת בזהירות לתוך הכוס שבה הסירופ שוקולד.
  3. הכינו את האספרסו בספל נפרד, ומיזגו אותו
    בזהירות לתוך הכוס עם השוקולד והחלב המוקצף.

הצעת הגשה:

לפזר מלמעלה פירורים של עוגיית שקדים (אמרטי).


C-52

הרכיבים (למשקה בודד):
25 מ”ל אספרסו קצר
10 מ”ל סירופ סוכר
20 מ”ל ליקר בייליס / אייריש קרים
10 מ”ל רום חזק

ההכנה:

  1. מיזגו את הבייליס לכוס קטנה, חסינה לחום.
  2. הכינו את האספרסו בכוס נפרדת והמתיקו אותו בסירופ סוכר.
  3. מיזגו בזהירות את הקפה לתוך הבייליס כך שתיווצר שכבה שניה, נפרדת.
  4. מיזגו לאט את הרום לתוך הכוס מעל גבי כפית, כדי ליצור שכבה נוספת.
  5. הציתו את שכבת הרום והגישו עם קשית קצרה.

קפה קובה

הרכיבים (למשקה בודד):

100 מ”ל קפה
100 מ”ל מי סוכר (ביחס של 1:1)
20 מ”ל מ”ל רום לבן
20 מ”ל סירופ מוחיטו
50 מ”ל חלב מוקצף
4 קוביות קרח

ההכנה:

  1. שימו 2 קוביות קרח בשייקר.
  2. הכינו את הקפה בתוך השייקר והוסיפו מי סוכר, רום וסירופ מוחיטו.
  3. נערו במשך 20 שניות.
  4. מיזגו את המשקה לכוס ארוכה בתוספת 2 קוביות קרח.
  5. הקציפו את החלב והוסיפו אותו מעל למשקה בעזרת כפית.

קפה אמרטוליני

הרכיבים (למשקה בודד):
50 מ”ל אספרסו
10 מ”ל אמארטו
10 מ”ל סירופ אמארטו
1.5 כפיות שמנת מתוקה
5 קוביות קרח

ההכנה:

  1. הכניסו את האמרטו, סירופ האמרטו, השמנת וקוביות הקרח לשייקר.
  2. הכינו את האספרסו בתוך השייקר, מעל לקרח.
  3. נערו במשך מספר שניות.
  4. מיזגו לגביע מרטיני.

קפה קון קוקו

הרכיבים (למשקה בודד):
30 מ”ל אספרסו

100 מ”ל חלב

15 מ”ל סירופ קוקוס

מעט חלב מורתח

רוטב שוקולד

ההכנה:

  1. מיזגו מעט רוטב שוקולד לכוס ההגשה.
  2. כסו את רוטב השוקולד במעט חלב שהורתח.
  3. הקציפו חלב ובזהירות ערבבו אותו עם סירופ הקוקוס.
  4. מלאו את כוס ההגשה עד ל- 2/3 מגובהה בתערובת החלב המוקצף והקוקוס.
  5. הכינו את האספרסו בכוס נפרדת ומיזגו אותו בזהירות לתוך החלב המוקצף.


קפה לימה

הרכיבים (למשקה בודד):

45 מ”ל אספרסו

20 מ”ל סירופ מוחיטו-מנטה

20 מ”ל מיץ ליים

4-5 קוביות קרח

ההכנה:

  1. הכניסו את קוביות הקרח לשייקר.
  2. הכינו  אספרסו בתוך השייקר והוסיפו את הסירופ ואת מיץ הליים.
  3. נערו במשך 20 שניות ומיזגו לכוס גבוהה

חלום קנדי

הרכיבים (למשקה בודד):
40 מ”ל אספרסו

1 כף סירופ מייפל

40 מ”ל סודה

40 מ”ל מיץ תפוחים צלול

4 קוביות קרח

ההכנה:

  1. קחו כוס זכוכית בינונית והכניסו לתוכה את קוביות הקרח.
  2. הוסיפו את סירופ המייפל, ערבבו, ואז את הסודה ומיץ התפוחים.
  3. הכינו  אספרסו בתוך הכוס.

לאטה בחליטה קרה עם סירופ

הרכיבים (למשקה בודד):
2 קוביות קרח

90 מ”ל קפה לאטה בחליטה קרה

10 מ”ל סירופ לטעמכם

ההכנה:

  1. הכניסו את קוביות הקרח לכוס הגשה והוסיפו את הסירופ.
  2. הכינו קפה לאטה בחליטה קרה לתוך הכוס, וערבבו.

קריספי קפוצ’ינו בחליטה קרה

הרכיבים (למשקה בודד):

קפוצ’ינו בחליטה קרה (50 מ”ל קפה בחליטה קרה, 11 שניות חלב מוקצף)

כדור גלידה וניל/שוקולד עם פיצפוצים

4-5 קוביות קרח

ההכנה:

  1. הוסיפו לכוס את כדור הגלידה.
  2. הוסיפו קוביית קרח אחת או שתיים.
  3. הכינו בכוס קפוצ’ינו.  

קרמי קלואה

הרכיבים (למשקה בודד):
45 מ”ל אספרסו

2 כפיות סוכר

30 מ”ל קלואה (ליקר קפה)

4-5 קוביות קרח

אבקת קקאו לקישוט

ההכנה:

  1. הכניסו את קוביות הקרח לשייקר.
  2. הכינו אספרסו בתוך השייקר והוסיפו את הסוכר והקלואה.
  3. נערו במשך 20 שניות ומיזגו לכוס גבוהה.

הצעת הגשה: לפני הוספת המשקה לכוס, טיבלו את השוליים של הכוס במי סוכר ואז באבקת קקאו, לקישוט


תות חלומי

הרכיבים (למשקה בודד):
45 מ”ל אספרסו

100 מ”ל חלב

20 מ”ל רוטב שוקולד לבן

20 מ”ל סירופ תות

ההכנה:

  1. הכניסו את קוביות הקרח לשייקר.
  2. שיפכו את רוטב השוקולד הלבן לתוך כוס.
  3. הכינו אספרסו בספל נפרד, ואז מיזגו אותו בזהירות לתוך הכוס עם החלב והשוקולד.
  4. ערבבו את החלב עם סירופ התות.
  5. הקציפו את החלב במכונה ומיזגו לתוך הכוס.